Anahata chakra - "I love..."

Ons hartchakra heet in het Sanskriet Anahata.


Het is ons vierde chakra. Anahata staat voor ongebroken en ongeschonden. Ons hart blijft kloppen en vibreren in een onafgebroken ritme. Wat we ook doen.
Bij dit chakra hoort het element lucht. Lucht heeft te maken met adem en beweging. Denk maar aan de uitdrukking: ‘je hart luchten’.


Fysiek


Naast ons hart worden ook onze longen beïnvloed door dit chakra. Onze bloedsomloop, ons middenrif en ons bovenste deel van de rug horen ook bij dit chakra.

Ze zeggen wel eens dat onze handen een verlenging zijn van ons hart. Met onze armen en handen reiken we uit naar wat we nodig hebben, we maken letterlijk de beweging. Maar ook reiken we uit naar de mensen om ons heen om te verbinden. Of dit nou via een hand is, of met een knuffel.


Locatie van dit Chakra.


Dit chakra ligt in het midden van onze zeven chakra’s, en vormt de verbinding tussen het spirituele en het aardse. Werken vanuit het hart kan je helpen om de andere chakra’s te helen, omdat dit chakra de verbinding tussen alle chakra's legt.


Dit chakra staat voor liefde, compassie en echte verbinding met jezelf, de mensen en alles wat leeft om je heen. Als we ons hart kunnen openen voor onszelf, anderen en alles om ons heen creëren we verbinding. Je ontwikkelt je intuïtie door je hart te openen. Zo kun je voelen wat je lichaam vertelt aan je geest en andersom. We kunnen meevoelen en meeleven met anderen vanuit dit chakra. Maar ook weten we zelf beter welke weg we willen bewandelen in ons leven. Wat past er echt bij ons en wat niet? Voor mijzelf is dit een zoektocht geweest maar eindelijk weet ik welke weg de juiste is...


Dier


Het chakra dier is een kolibrie. Hij symboliseert de vreugde van het leven en de lichtheid van het zijn. Het vogeltje vliegt van bloem naar bloem en is altijd op zoek naar de zoetste nectar.... Dit kan verklaren waarom kolibries tevens symbool zijn van energie, oneindigheid en continuiteit.
32 views

Yoga vida love -Insta  @yogavidalove